Etiquetes

divendres, 2 de desembre del 2011

Prezi

El passat dia 25 de novembre a la classe de GTIC vaig descobrir Prezi, una aplicació de presentació en línia i una eina de narrativa, que utilitza una pàgina en blanc en comptes de diapositives tradicionals, separades.
Els textos, imatges, vídeos o altres objectes de la presentació es troben disposats en un espai infinit i es van presentant de forma ordenada. Per tant podem crear una presentació no lineal, que pot utilitzar el zoom al mapa visual. Es pot definir un camí a través d'objectes i els marcs i així fer un ordre desitjat per l'usuari. La presentació final es pot desenvolupar en una finestra de navegador, també, que permeten una presentació fora de línia amb només descarregar l'arxiu.

Prezi utilitza un model de freemium. Els usuaris que fan ús del Prezi públic poden editar, visualitzar i descarregar les seves obres a la web de l'aplicació i els que paguen per gaudir del Prezi o una llicència de Pro de Prezi poden crear, compartir i descarregar arxius. Zamzar també ofereix una llicència per a estudiants i educadors, aquesta és la que hem utilitzat nosaltres.
Els seus creadors Adam Somlai-Fischer i Peter Halacsy van començar a treballar en el Prezi al 2007, ja que es van adonar que les diapositives limitaven la seva capacitat per desenvolupar i explicar les idees. Prezi va ser presentat oficialment el desembre de 2009.

Les característiques més destacades d'aquest programa són:
  • Creació de textos instantanis.   
  • Plantilles predeterminades.
  • Introduir arxius multimèdia com imatges, vídeo o altres objectes.   
  • Es pot convidar altres usuaris en l'edició de la presentació.    
  • Es poden realitzar "zooms delicats i dinàmics.    
  • Distribució i ocupació sense fi d'objectes multimèdia.
Podeu trobar més informació a http://www.revistainteractive.com/index.php/161-prezi-manual-de-uso

Aqui podeu obserbar el primer prezi que vaig fer:



I ara a partir d'aquest prezi podreu veure com funciona:



Referències:
http://es.wikipedia.org/wiki/Prezi
www.prezzi.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada