Etiquetes

divendres, 2 de desembre del 2011

Glogster


El passat dijous dia 1 de desembre vam treballar un lloc web on realitzar pòsters online, una eina web 2.0 per crear pòsters digitals és Glogster. http://www.glogster.com/dashboard/pulse

En aquests pòsters online podem adjuntar imatges, vídeos, textos, sons... Aquests pòsters són una manera de transmetre emocions i en alguns casos informació.
Els pòsters sempre han estat una manera de fer que els alumnes s'interessessin per un tema i sintetitzin informació. En ell pots adjuntar imatges, text, enllaços, múltiples dissenys i gràfics animats, música i vídeo totes aquestes eines les pots barrejar en un sol pòster i després compartir-lo amb gent.
Al veure el potencial educatiu d'aquesta eina Glogster va crear Glogster EDU, especial per a educadors. La pàgina està en anglès. En Glogster EDU el docent es crea un compte i partir d'ell pot afegir fins a 200 estudiants en ell. També hi ha una galeria comuna de pòsters d'altres estudiants del món en la pàgina de glogster EDU.
Per a què puc utilitzar un glog? Fonamentalment com a suport de produccions orals, escrites o audiovisuals de l'alumnat:
  • Presentació de projectes d'investigació
  • Realització de cartells de divulgació i animació sobre lectures realitzades en qualsevol matèria.
  • Anuncis, campanyes publicitàries.
  • Guies turístiques.
  • Biografies.
  • Reportatges.
També el professorat troba en Glogster una eina molt vàlida per presentar els continguts de forma més motivadora o proposar projectes de treball o seqüències didàctiques.
En qualsevol cas, les funcionalitats exposades ens remeten a una metodologia activa, de treball per projectes, en la que el desenvolupament de les competències es fa patent: s'aprèn fent.
Després els pòsters que un faci es poden veure en línia i també incrustar en una pàgina, com per exemple en la wiki de la teva classe, la xarxa wall.fm, el bloc, etc.

Aqui deix-ho l'enllaç d'una pàgina web o s'explica de forma molt acurada aquest programa: 

Referències: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada