La professora de COED ens ha dit que visionem del Youtube 2 conferències de Sir Ken Robinson, sota el títol:
- Las escuelas matan la creatividad:
- A iniciar la revolución del aprendizaje:
Un cop vistes, haviem d'elaborar un escrit, responent les qüestions següents:
o Quin creieu que és l’èxit de les seves xerrades?
o Creieu que improvitza? No porta cap mena de paper ni guió…
o El seu discurs està estructurat?
Desprès de visualitzar les dues conferencies de Sir Ken Robinson he pogut apreciar com es dona una bona conferència. M`he fixat en que és molt important tenir una bona organització del discurs.
Ell l’estructura en un preludi on fa una introducció sobre l’explicació que farà. Tot seguit específica sobre el tema, del qual ha recollit tota la informació i ha organitzat adequadament les idees.
En aquesta part exposa les seves teories i les intercala amb exemplificacions normalment amb tocs d'humor que provoquen l'aplaudiment del públic o rialles.
Utilitza com a recurs les cites textuals, com per exemple de Jeremy Bentham ja Abraham Lincoln. Aquests materials de suport els ha preparat prèviament.
També he pogut apreciar la mímica facial i els gestos amb les mans que són importants per l'expressivitat i la interpretació. Mentre que manté les seves cames de peu en un punt fix la majoria del temps (no les creua per tenir un bon equilibri).
Pel que fa al to de veu és bastant regular durant tota la conferència i és molt clar, la seva vocalització és pronunciada. Parla de temes actuals i d'interès per a la població, és realista i es podria dir que mostra certa empatia amb el públic.
Finalitza la conferència esmentant les seves conclusions i propostes. Els resultats de les seves reflexions.
Sir Ken Robinson no s'improvisa, segurament ha assajat la conferència diverses vegades davant d'un mirall o algú de confiança. D'aquesta manera s'aconsegueix una major fluïdesa verbals.
"Es un hombre elocuente el que puede tratar los temas de carácter humilde con delicadeza; las cosas grandes, de manera impresionante, y las cosas moderadas, con templanza." Ciceron. |