Etiquetes

divendres, 30 de setembre del 2011

Sir Ken Robinson.

La professora de COED ens ha dit que visionem del Youtube 2 conferències de Sir Ken Robinson, sota el títol:

  • Las escuelas matan la creatividad:
  • A iniciar la revolución del aprendizaje

Un cop vistes, haviem d'elaborar un escrit, responent les qüestions següents:
o   Quin creieu que és l’èxit de les seves xerrades?
o   Creieu que improvitza? No porta cap mena de paper ni guió…
o   El seu discurs està estructurat?


Desprès de visualitzar les dues conferencies de Sir Ken Robinson he pogut apreciar com es dona una bona conferència. M`he fixat en que és molt important tenir una bona organització del discurs.
Ell l’estructura en un preludi on fa una introducció sobre l’explicació que farà. Tot seguit específica sobre el tema, del qual ha recollit tota la informació i ha organitzat adequadament les idees.
En aquesta part exposa les seves teories i les intercala amb exemplificacions normalment amb tocs d'humor que provoquen l'aplaudiment del públic o rialles.
Utilitza com a recurs les cites textuals, com per exemple de Jeremy Bentham ja Abraham Lincoln. Aquests materials de suport els ha preparat prèviament.
També he pogut apreciar la mímica facial i els gestos amb les mans que són importants per l'expressivitat i la interpretació. Mentre que manté les seves cames de peu en un punt fix la majoria del temps (no les creua per tenir un bon equilibri).
Pel que fa al to de veu és bastant regular durant tota la conferència i és molt clar, la seva vocalització és pronunciada. Parla de temes actuals i d'interès per a la població, és realista i es podria dir que mostra certa empatia amb el públic.
Finalitza la conferència esmentant les seves conclusions i propostes. Els resultats de les seves reflexions.
Sir Ken Robinson no s'improvisa, segurament ha assajat la conferència diverses vegades davant d'un mirall o algú de confiança. D'aquesta manera s'aconsegueix una major fluïdesa verbals.

  "Es un hombre elocuente el que puede tratar los temas de carácter humilde con
delicadeza; las cosas grandes, de manera impresionante, y las cosas moderadas, con templanza." Ciceron.

dijous, 22 de setembre del 2011

El llenguatge i les llengües.

Aquest és un exercici del crèdit COED en que hem de contestar les següents preguntes: Què és el llenguatge? i Què és la llengua? a partir d'un fragment extret del llibre Lingüística de TUSON, J (1984).

El llenguatge l'entenem com el mitjà d'expressió i de comunicació més extens que tenim els humans, però no és tan sols això.

Aquest està compost per la combinació de senyals organitzades en diversos nivells i provoca la creativitat. El llenguatge permet que els humans expressin verbalment un número il·limitat d'idees, sensacions, històries... i fa possible la parla desplaçada; fer referència a fets del passat.

Gràcies al llenguatge, les persones aconseguim organitzar el món, utilitzant-lo per mitjà d'expressions lingüístiques per designar les nostres percepcions a diferents graus d'abstracció. Per exemple, les anomenem coses, entitats, que poden ser grans o petites, fenòmens... A partir d'aquesta organització que fem de l'entorn ens podem comunicar, perquè tota expressió humana pot trobar la seva traducció al llenguatge.
La pràctica d'aquest mitjà és la responsable de que els homes tinguem la capacitat de pensar. 

El llenguatge és l'element bàsic de la memòria, el seu suport, encara que existeixen d'altres aportats a partir dels demès sentits com el de la vista, el del tacte, de l'olfacte... però cal dir que no tota expressió lingüística pot ser traduïda pel llenguatge dels signes, del visual... Això no és possible ja que pot variar el grau d'expressivitat i de precisió i també és perd l'espontaneïtat. 

El llenguatge no està emprat sempre per comunicar-nos amb altres persones, si no per manifestar el nostre estat d'ànim, per exemple amb paraulotes. També per fer discursos interns, l'autoexpressió, és a dir, conversar amb nosaltres mateixos.
La facultat o capacitat de parlar és innata però ha de ser desenvolupada. tots els infants al voltant dels 12-14 mesos desenvolupen el llenguatge i tots ho fan seguint el mateix procés.

La llengua és un sistema de signes orals, els sons i les paraules propi d'una comunitat. Sense comptar les persones amb algun problema de trastorn tots els humans utilitzen alguna per comunicar-se.  S'organitza a diferents nivells: el discurs, l'oració, el sintagma, el morfema i el fonema. 

Aquesta és essencial en la formació de l'identitat personal fent possible la permanència del relat de la nostra vida des del punt de vista individual i intransferible. 

D'altre banda part de la memòria col·lectiva d'un poble es conserva amb els mites, llegendes i històries per mitjà de la llengua tant oral com escrita d'una població. 
Gràcies a la llengua que actua com a suport desenvolupem els nostres pensaments.



Interactivitat.

Aquí adjunto el vídeo del programa Digits relacionat amb l'àmbit de la tecnologia, de les matemàtiques i de les ciències socials.


Les idees principals que he pogut extreure són les següents:
Gràcies a l'evolució de la tecnologia els ordinadors han passat de ser màquines per fer càlculs a tenir l'utilitat de comunicar-nos.
Els ordinadors funcionen per associació d'idees, com la ment humana i ens permeten treballar amb texts al que anomenem hipertext i per hipermèdia en que s'inclouen els vídeos i les imatges.
Tots aquests components estan relacionats per enllaços formant xarxes també relacionades. I gràcies a aquesta xarxa anomenada internet la interacció no és únicament individual, pot ser amb altres persones al que anomenarem interacció.

Esper-ho que us hagi servit d'ajuda l'explicació i aquí adjunt-ho el link d'on està extret el vídeo perquè en pogueu veure d'altres. http://www.digits.cat/

dimarts, 20 de setembre del 2011

Delicious.

Delicious és un servei de gestió d'adreces d'interès socials a través del web. Permet pujar a la xarxa les adreces d'interès, que clàssicament s'emmagatzemaven des del navegador localment a l'ordinador, de manera que són consultables a través d'Internet i no només en local.
Extret de: http://ca.wikipedia.org/wiki/Del.icio.us

Del.icio.us Qué es y cómo usarlo

dissabte, 17 de setembre del 2011

Presentació

Hola, em dic Ana Vélez Gil i tinc 17 anys. Estic cursant el primer any com a estudiant de Grau superior d'Educació infantil a l'Universitat Ramon Llull, Blanquerna.
En aquest bloc penjaré noticies i treballs interessants, també els coneixements que aniré adquirint al llarg del curs.